‘Anticiperen, creatief denken en tot een oplossing komen, dat doe ik vaak én graag.’

Robert is als Uitvoerder de man die het overzicht bewaakt en zijn team op de bouw aanstuurt en motiveert. Het liefst transformeert hij oude panden want daar wordt veel gevraagd van de kennis die hij in huis heeft.

Bouwer
Robert

‘Ik werk sinds de zomer van 2019 voor Haafkes en ik loop zeker niet als een baas over de bouw, ik ben zelf, net als mijn vader, begonnen als timmerman. Als Uitvoerder probeer ik in overleg dingen voor elkaar te krijgen, de jongens te betrekken en tevreden te houden. Ik zorg dat het materiaal beschikbaar is, dat alles werkt en veilig is en dat het resultaat goed is.

Transformatie

Een project waar ik met trots op terug kijk is de transformatie van de oude melkfabriek in Enschede. Een grote klus waar kantoren, winkels en een sportschool werden gerealiseerd. Onderaannemers waren ingekocht en alles moest op elkaar worden afgestemd. Veel was van tevoren niet gepland, zoals vaker voorkomt bij zulke projecten, en dan komt het creatieve proces om de hoek kijken. Een stalen kozijn dat niet past bijvoorbeeld, hoe lossen we dat op? Op zo’n moment moet je anticiperen en de kalmte bewaren, wat niet altijd lukt hoor haha. Soms ga ik op een afstandje staan kijken, even nadenken, even bellen, om vervolgens met een concreet plan terug te keren.

Korte lijntjes

Haafkes is een leuk bedrijf om voor te werken. De lijntjes zijn kort, we zijn direct en recht voor zijn raap. Naast hard werken gaan we soms skiën, mountainbiken of darten met elkaar. Ik zit hier goed en heb zeker niets te klagen.’

Bekijk gekoppeld project
No items found.