‘De zienswijze is om het samen te doen, mijn wil is wet gaat hier niet op’

Met een materiaal technische achtergrond rolde Rob de aannemerij in. Sinds midden 2022 werkt hij als Inkoper en Projectcontroller voor Haafkes. Zijn blik reikt verder dan cijfers alleen en zijn streven is een positieve afronding van ieder project.

Bouwer
Rob

‘Ik heb jaren in de bouwmaterialenhandel en prefab gevels gewerkt. Als technisch verkoper leverde ik gevelstenen, dakpannen, isolatie en dacht mee in het realiseren van prefab HSB-gevels. De bouwwereld is groot maar tegelijkertijd ook heel klein; we kennen elkaar allemaal en ik liep de deur bij Haafkes al jaren plat. Toen ik hoorde dat er een plekje vrijkwam, was de keuze voor mij snel gemaakt. Een mooie kans om de aannemerij in te rollen en de cultuur en de sfeer binnen het bedrijf spraken mij aan.

Sociaal dier

Geen werkdag is hetzelfde, gelukkig maar, want ik houd van de afwisseling, de diversiteit en het vele contact met collega’s. Ik koop leveranciers en onderaannemers in, maar beheer ook de voorraad van het magazijn en de werkplaats. Ik werk veel samen met de werkvoorbereider en de chef werkplaats, overleg met uitvoerders en projectleiders en bezoek de jongens op de bouw.

Euro’s

Ieder project start met een overleg waarin we onderzoeken hoe we dingen anders, beter en slimmer kunnen doen. Soms kan er een euro af, soms moet er een euro bij. Ik denk in cijfers maar probeer ook iedereen betrokken te krijgen.

Samen sterk

Niemand voelt zich meer dan een ander, we zijn loyaal aan elkaar en de zienswijze is om het gezamenlijk te doen, mijn wil is wet gaat hier niet op. Ook de leveranciers en de onderaannemers zie ik niet als passanten maar als bouwpartners, samen zorgen we voor een goed resultaat. Op ieder project wil ik positief kunnen terugkijken, zolang dat gebeurt, zit ik hier helemaal op mijn plek.’

Bekijk gekoppeld project
No items found.