‘Het liefst ga ik met de jongens mee op pad, aanhanger achter de wagen en gaan’

Werner Haafkes groeide op in de bouw. Als hij niet met lego speelde, liep hij naast zijn vader over de bouwplaats het vakmanschap te bewonderen. Zijn lego verruilde hij voor echte stenen en in 2003 nam Werner het bedrijf van zijn vader over. Samen met jeugdvrienden Erik en Thom runt hij Haafkes Bouwondernemers.

Bouwer
Lotte

‘Er is uiteraard veel veranderd sinds de oprichting van Haafkes in de jaren 80, maar de basis is het vakmanschap en dat blijft. Het liefst ga ik met de jongens mee op pad, slap ouwehoeren, aanhangertje achter de wagen en gaan. Dakkapel plaatsen, badkamer bouwen, heerlijk, maar ik moet ook serieus zijn en focus me vooral op de administratie en calculatie.

 

Talrijk

Haafkes is een divers bedrijf met een onderhoudstak waarin monteurs dagelijks klussen uitvoeren in huurwoningen, we bouwen nieuwbouwprojecten, van winkels tot studentenflats en renoveren oude gebouwen. De renovatieprojecten vind ik de grootste uitdaging; je onderdompelen in het proces en iets wat heel moeilijk is in lijn zien te krijgen. Zo was de renovatie van een verzorgingstehuis in Ommen een hele bijzondere, alle bewoners bleven er tijdens de verbouwing namelijk wonen, dat hebben we leuk aangefloten en daar ben ik dan trots op.

 

Hechte ploeg

Ieder succes vieren we, klein of groot. Ons team is hecht. We zijn tenslotte een familiebedrijf en hebben veel voor elkaar over. Er is geen verloop in de buitendienst, dat zegt veel hè. De jongens hebben het goed, ieder heeft een eigen bus vol goed materiaal, daar bezuinigen we niet op. Op kantoor zit Erik links en Thom rechts van mij, twee jeugdvrienden waarmee ik vroeger samen op school en hockey zat. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen tak en samen hebben we enorm veel kennis in huis. We luisteren, sparren en helpen elkaar waar nodig.

 

Bonaire

Naast projecten in Nederland bouwen we ook op Bonaire. Ik heb één broer, die na een stage in 1994 op Sint-Maarten bleef hangen. Later verhuisde hij naar Bonaire en nam daar een bouwbedrijf over. Niet veel later belde mij op en zei: we kunnen een school bouwen, wil je helpen? Na de school volgden parken en resorts en samen hebben we met Haafkes Bouw Bonaire een gaaf bedrijf neergezet.’

Bekijk
No items found.