Hogere rente? Ik ga juist nu bouwen!

Waarom zou je in een wat duurdere tijd toch moeten bouwen? Wij geven het antwoord.

Blog
Erik

Waardestijging

Een huis bouwen kan een goede investering zijn. Op de lange termijn neemt de waarde van onroerend goed toe. Nieuwe woningen met een hoge kwaliteit zullen in de toekomst ook beter verkoopbaar zijn dan oudere woningen met een lager energielabel.

Zekerheid boven alles

Als je weet wat je maandlasten zijn voor langere tijd, dan weet je ook waar je aan toe bent. Huurstijgingen zorgen alleen maar voor onrust. Doordat nieuwbouw een gunstig effect heeft op de energielasten, zijn extreme prijsstijgingen van energie minder van invloed op je maandelijkse uitgaven.

Nieuw is beter

Een nieuwe woning is zeker in het begin goedkoper dan een bestaande oudere woning. Energie hebben we al genoemd, maar ook het onderhoud aan de woning is een niet te onderschatten post. Kies bij het bouwen voor duurzame materialen met een hoge kwaliteit en je hebt zelfs invloed op de toekomstige onderhoudskosten.

Belastingvoordelen

Voor eigenaren van een eigen huis zijn er verschillende belastingvoordelen die helpen om de financiële lasten te verlichten.

Wachten is duurder

Door overheidsbeleid en aangescherpte regels voor de kwaliteit en energiehuishouding van woningen, zullen de woningen in de toekomst niet goedkoper worden. Als de rentes weer dalen, zullen de marktprijzen weer toenemen omdat meer mensen hetzelfde product willen kopen. In een rustigere markt zijn er daardoor simpelweg meer kansen.

Heb je een kavel? Of ontvang je graag meer informatie over één van onze projecten? Schroom niet om contact op te nemen, de koffie staat klaar! 

Bekijk
No items found.