Ik heb een kapot kozijn. Wat nu?

Kapotte kozijnen zijn vaak een voorbode van een grotere schade in de toekomst. Wees er daarom snel bij om het probleem door ons te laten oplossen. Haafkes Onderhoud staat voor u klaar. 0547-27 41 11.

Blog
Thom O

De kozijnen van een woning hebben onderhoud nodig. Of het aluminium, houten of kunststof kozijnen zijn, inspecteer ze regelmatig en maak ze ook schoon. Kijk bij aluminium en kunststof kozijnen de scharnieren goed na. Check of ze soepel openen en sluiten en of de ramen goed te bedienen zijn. Kijk ook of er lekkages zijn en of de gaatjes waar (condens) water uit kan lopen schoon zijn. Houten kozijnen verdienen wat meer aandacht. Controleer bijvoorbeeld ook op de kwaliteit van de verf en of er rotte plekken zijn.

Verwijder het rotte hout

Soms lijken rotte plekken oppervlakkig, maar zitten ze al veel dieper in het kozijn dan in eerste instantie zichtbaar is. Haal in ieder geval al het rotte hout weg.

Repareer de rotte plek

Zet er een nieuw stuk in, of repareer met houtvuller of epoxy. Lukt dit zelf niet, of is het hele kozijn aan vervanging toe? Onze ervaren timmermannen helpen je hier graag bij!

Behandel de plek

Werk de herstelde plek af met verf en inspecteer de reparatie regelmatig.

Twijfelt u over de reparatie, bent u niet in staat dit zelf uit te voeren, of wilt u simpelweg advies hebben? Bel dan met 0547-274111. Wij maken dan vrijblijvend een advies en/of offerte om de kozijnen te herstellen.

Bekijk gekoppeld project
No items found.