‘Ik houd het proces van alle kanten in de gaten'

Lars werkt sinds het najaar van 2022 als Werkvoorbereider/ Projectleider bij Haafkes. Een combinatiefunctie waarin hij bij ieder project van begin tot eind betrokken is.

Bouwer
Lars

‘De bouw is een fantastische branche, dat heb ik altijd al gevonden. Met elkaar, met je handen een gebouw neerzetten, dat blijft bijzonder, ook na 27 jaar. Ik ben begonnen op de bouw, daarna heb ik zo’n twintig jaar in de onderaanneming gewerkt en sinds anderhalf jaar werk ik bij Haafkes met heel veel plezier.

Combi

Kleinere projecten begeleid ik van kop tot staart; Ik bereid projecten voor, maak tekeningen, doe de bestellingen, heb contact met klanten, bewaak het project, de planning én controleer de cijfers. Van begin tot eind ben ik betrokken en dat maakt deze functie extra leuk.

Verrassing

Laatst renoveerden we een oude kapschuur in Markelo. Op het eerste oog leek het een simpele klus, maar de constructie bleek lastiger in elkaar te zitten dan we dachten: de kap moest volledig vernieuwd worden. De kosten liepen op en een nieuwe vergunning was noodzakelijk. Je kunt voorbereiden wat je wil, maar in de bouw loopt een renovatieproject nooit precies zoals jij hem hebt uitgedacht, en juist daarin zit voor mij de uitdaging. Uiteindelijk is het gelukt en dat hebben we als team mooi voor elkaar gebokst.

Groeien

Haafkes is een fijn bedrijf om voor te werken. Onderling is de sfeer gemoedelijk, van de jongens op de bouw tot aan de directie. Iedereen kent elkaar en gaat sociaal en open met elkaar om. Dat gevoel had ik al bij mijn sollicitatiegesprek en na anderhalf jaar kan ik met zekerheid zeggen dat mijn gevoel klopte. Uiteindelijk zou ik naar volledig projectleider door willen groeien en daar is bij Haafkes ook ruimte voor.’

Bekijk gekoppeld project
No items found.