‘Ik werk nu samen met de mensen waarvan ik vroeger geleerd heb’

Op zijn 17e begon Marco als timmerman op de bouw. In de avond leerde hij door, behaalde zijn Aannemersdiploma, werd Werkvoorbereider en werkt nu als Projectleider voor Haafkes.

Bouwer
Marco

‘Ik ben jong begonnen als timmerman maar heb altijd de ambitie gehad om door te leren, om uiteindelijk projecten te gaan leiden. Nu werk ik samen met mensen op de bouw waar ik het vroeger van geleerd heb, dat vind ik heel bijzonder.

Vakmanschap

Mijn echte leermeesters zijn al met pensioen maar er zijn veel jongens van vroeger overgebleven waar ik nog mee samen werk. Ik maak nu dan wel de eindbeslissingen en ik kan zeggen: hé jongens, die badkamer moet anders, maar ik luister zeker naar collega’s en vaar mee op het vakmanschap van de jongens.

Strakke planning

Ik leid veel projecten voor woningbouwcorporaties waar wij mee samenwerken. Dat zijn woningen die snel weer de verhuur in moeten, dus hanteren we een strakke planning. Op de campus van de Universiteit Twente verbouwden we 150 badkamers. Een groot project, die snel en strak moest verlopen. Tijdens toetsweken mochten we niet bouwen, dus daar planden we om heen. We sloopten twee badkamers per dag en regelden douche units zodat de studenten buiten toch konden douchen. Zo’n project is net een voortdenderende trein, en aan mij de taak om hem soepel over de rails naar zijn eindstation te begeleiden.

Vrijheid

Hoewel ik het erg leuk vond, mis ik het uitvoerende werk niet. In deze functie krijg ik veel vrijheid en de kunst is om daar goed mee om te gaan. Ik heb een jong gezin en mijn vrouw werkt in het ziekenhuis. Als ik vrijdagmiddag de kids van school moet halen, dan kan dat. Ook tijdens de pandemie was er vanuit Haafkes alle begrip voor onze situatie. Er wordt met je meegedacht en dat maakt Haafkes onder meer een heel fijn bedrijf om voor te werken.’

Bekijk gekoppeld project
No items found.