Dit is Thom: werkvoorbereider met ambitie

Na het afronden van zijn stage is Thom Slaghekke in 2019 direct bij ons aan de slag gegaan als werkvoorbereider. Hij was ontzettend blij dat hij bij zijn eerste project de verantwoordelijkheid kreeg waar hij op hoopte. Dat project was ook een vuurdoop om nooit meer te vergeten…

Bouwer
Lotte

Hij weet nog goed wat zijn eerste bouwproject was, een baptistenkerk: “Ik wist natuurlijk wel dat er een doopvont moest komen." Maar dat bleek bij een baptistenkerk een iets grotere doopvont te zijn dan 'normaal'. Terwijl hij in gesprek was met de toekomstige gebruikers kwam hij er achter dat er een doopvont ter grootte van een heel bad moest komen: "Ik moest toen wel even schakelen, van de plattegronden kreeg ik een ander beeld dan wat er gerealiseerd zou moeten worden.”

‘Ja, ik zit hier goed’

Voor Thom was het niet alleen een ervaring en les om nooit te vergeten. Het was voor hem ook een bevestiging dat hij op de juiste plek zit: “Ik kreeg meteen de verantwoordelijkheid en het vertrouwen, dat gaf al een goed gevoel. Toen ik het voorval van de doopvont voorlegde, hebben we het direct als team opgepakt. Zonder paniek, eerlijk naar elkaar en de wil om het samen op te lossen. Dat was voor mij een moment dat ik dacht, ‘ja ik zit hier goed’.”

‘Alle ruimte voor ontwikkeling kennis en kunde’

Niet alleen de manier van samenwerken, ook het gevoel van vrijheid is hem veel waard: “Je krijgt veel vrijheid voor het inrichten van je werkweek en -tijden. Of je het nu thuis of op kantoor doet. Het belangrijkste uitgangspunt is dat je je werk af kunt krijgen en dat je team er geen last van heeft." Deze vrijheid zet Thom ook in voor zijn eigen ontwikkeling: "Ik volg nu een hbo-deeltijdopleiding op de maandagmiddag om wat dieper de materie in te gaan. Ik kreeg vanuit Haafkes alle ruimte om mijn kennis en kunde van de bouw te ontwikkelen."

‘Eerst verder rijpen’

Thom ziet zichzelf bij Haafkes op termijn nog een stap maken: “Ik zie mezelf nog wel een keer in de rol van projectleider, maar ik wil eerst verder rijpen. Op dit moment houd ik mij vooral bezig met BIM - een manier van modelleren - en hoe dat verder te professionaliseren. Daarnaast zou ik mij wel wat vaker bezig willen houden met Snagstream. Dat is een tool die zorgt voor meer structuur bij het controleren, vastleggen en rapporteren van opleveringen en kwaliteitsopnames van het gebouw. Zodra de Wet Kwaliteitsborging van 2024 in werking gaat treden, lijkt mij dit een interessante tool aangezien zij al goed voorbereid zijn op deze wet.”

"Groen licht" voor nog een skivakantie

De skivakantie is inmiddels ook een jaarlijkse traditie geworden en voor Thom één van zijn favoriete Haafkes-momenten: “Gezamenlijk een biertje drinken in het appartement, de après-ski na een mooie dag van veel afdalingen. Het was echt fantastisch! Tijdens de ski trip in Lofer zijn er nog wel wat valpartijen geweest. Maar we hebben gelukkig groen licht gekregen om volgend jaar weer te organiseren, met als verplichting vanuit de directie dat de beginners ten minste één dag op les moeten of les krijgen van de ervaren collega’s, haha. Dit jaar mag ik ‘m organiseren!”

Bekijk
No items found.