Samen een eigen woonwijk starten?

Een eigen woonwijk starten? Dan is het wel zo handig om goed voorbereid te zijn. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden.

Blog
Lotte

Verenig jezelf in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Door samen in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap te zitten heb je samen invloed op het totale ontwerp van de wijk. Jullie hebben al je woonwensen in eigen hand! Daarnaast profiteer je ook veel meer van lagere kosten: je betaalt de kostprijs van de woning en niet de marktprijs. En ja, samen inkopen betekent ook automatisch lagere prijzen, schaalvoordeel noemen we dat. Bijkomend voordeel is ook dat je veel meer tijd en energie bespaart. En weet je wat ook zo fijn is van een CPO? Je leert elkaar meteen beter kennen!

Eén gezamenlijke woonwens is essentieel

Voordat je bij een aannemer of architect aanklopt, is het handig om de neuzen dezelfde kant op te hebben. Zorg er dus voor dat je omschrijft wat jullie gezamenlijke wens is. Dat voorkomt niet alleen heel veel gedoe tijdens het bouwproces, maar het bespaart je ook hier veel tijd én geld. Een goede manier om die woonwens te bepalen is door puntsgewijs woorden te bedenken die jullie wens het beste omschrijft. Zo houd je het simpel en overzichtelijk.

Ideologisch bouwen is prima, maar blijf realistisch

Bouwen uit ideologische overwegingen kan heel goed. Besef alleen wel dat niet alles kan en mag. Wet- en regelgeving, locatie, grond, kosten; dat zijn allemaal zaken die bepalen hoe ver je kunt gaan. Zoek dus eerst uit waar en hoe jullie ideologie het beste aansluit. Zo voorkom je vervelende verrassingen.  

Wat nou als een koper afhaakt? 

Ben je bijna klaar met alle voorbereidingen haakt ineens een CPO-lid af! Wat de reden ook is, zulke dingen kunnen gebeuren. Als ervaren ontwikkelaar zijn wij bereid financieel achtervang te zijn. Wij gaan vervolgens voor jullie op zoek naar een nieuwe koper die wil aansluiten. Hierin betrekken we alle leden van de CPO, zodat we meteen kunnen zien of er een klik is. Wel zo fijn toch?

Wil je meer weten over het starten van je eigen woonwijk?

Haafkes denkt graag met je mee over het bouwen van een eigen woonwijk. Wil je eens wat wilde ideeën delen, of serieuze mogelijkheden bespreken?

App met Lotte!

Bekijk
No items found.