Vergroot je woonruimte met een uitbouw

Behoefte aan meer leefruimte, maar wil je eigenlijk niet verhuizen? Dan is een uitbouw uitermate geschikt en ideaal om bijvoorbeeld jouw woon- of eetkamer uit te breiden.

Blog
Arjan

Aanbouw of uitbouw?

Wat is eigenlijk het verschil tussen een aanbouw en een uitbouw? Een aanbouw is een afzonderlijke ruimte die tegen het hoofdgebouw wordt geplaatst, zoals een serre of een bijkeuken. Deze wordt dan meestal bereikbaar door middel van een extra deur. Een uitbouw is een vergroting van een bestaande ruimte. Hierbij wordt de buitenmuur verplaatst. Waar je voor kiest, is volledig afhankelijk van jouw ruimte, doelen en wensen.

Kosten versus meerwaarde

Bij een uitbouw moet de gevel worden opengebroken om extra woonruimte te creëren. Hierdoor gaat er meer werk – en dus ook kosten – inzitten dan bij bijvoorbeeld een aanbouw of bijgebouw. Toch is het de investering vaak wel waard. Niet alleen kun je zelf genieten van een grotere woonruimte, het draagt ook bij aan de meerwaarde van je huis. De investering krijg je dus deels terug bij de verkoop van je woning.

Deuren: waar kies je voor?

Een uitbouw is een ideale manier om meer licht toe te voegen aan je woning. In plaats van alleen een buitenmuur met raam en deur kun je nu veel meer glas toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een schuifpui, vouwwand of dubbele openslaande deuren. Hiermee kun je ook gelijk een buitengevoel creëren: niets fijner dan zon en frisse lucht in de woning dankzij die grote open deuren.

Het dak van je uitbouw

Het dak van je uitbouw biedt veel mogelijkheden. Zo kun je er een lichtstraat plaatsen voor nóg meer licht in de ruimte. Niet alleen is dit overdag erg fijn, ook het zicht op een sterrenhemel ’s avonds kan een meerwaarde voor je woonbeleving zijn.

Bekijk gekoppeld project
No items found.