Zo bespaar je geld met onderhoud in de herfst!

De herfst is een goed moment om het één en ander in en aan de woning schoon te maken. Met deze tips bespaar jij geld

Blog
Erik

TIP 1 Ventilatie en verwarming controleren

Het wordt weer kouder buiten, dus gaan we weer meer verwarmen. Heb je radiatoren? Maak deze stofvrij voordat je ze weer gaat gebruiken. Is de CV ketel voldoende bijgevuld? Loop in deze periode ook de filters van de ventilatiesystemen na. De meeste mensen sluiten in koudere periodes de ventilatieroosters, maar doe dat vooral niet! Blijven ventileren zorgt voor een goed woonklimaat.

 

TIP 2 Kijk de dakgoten na

In de herfst vallen de eerste bladeren van de bomen. Kijk daarom alle dakgoten en regenpijpen na! Herhaal dit in de winter en in het voorjaar. Vergeet niet de platte daken mee te nemen in de controle.

 

TIP 3 Houd je apparatuur schoon

In de keuken is een schoon werkblad natuurlijkvanzelfsprekend, maar denk ook aan het filter in de afzuigkap, de vaatwasser(ook de rubbers) en de koel- en vrieskast. Hetzelfde geldt voor je wasmachine en droger. Schonere apparatuur zorgt voor lagere verbruikskosten en een beterresultaat. Doe dit twee keer per jaar.

 

TIP 4 Zorg voor een veilige woning

Een kleine moeite: druk even op de testknop van de brandmelders. Dan weet je of ze nog goed werken. Heb je een open haard of houtkachel? Laat de schoorsteen dan jaarlijks vegen. Dit voorkomt brand, maar zorgt ook voor een betere verbranding. Heb je gaskachels? Dan moeten deze ook onderhouden en schoongemaakt worden. Het wordt ook weer eerder donker buiten, dus zorg voor voldoende en goedwerkende buitenverlichting.

 

TIP 5 Zorg voor je badkamer

Lopen alle afvoeren nog goed door? Zo niet, zorg dat dit probleem wordt opgelost. In de badkamer kun je alle kitvoegen controleren. Kitvoegen in de doucheruimte moeten om de paar jaar vervangen worden om lekkages te voorkomen.

 

Met deze tips kun je zelf aan de slag! Heb je toch hulp nodig? Dan komen we graag bij je langs. Bel hiervoor met Haafkes Onderhoud op 0547 - 274494

Bekijk
No items found.