Zo bespaar je geld met onderhoud in de lente!

De lente is het ideale moment om schoon te maken. Thom geeft je 5 tips hoe je met onderhoud geld bespaart in de lente.

Blog
Thom O

Tip 1: check je apparatuur

In de keuken is een schoon werkblad natuurlijk vanzelfsprekend, maar denk ook aan het filter in de afzuigkap, de vaatwasser (ook de rubbers) en de koel- en vrieskast. Hetzelfde geldt voor je wasmachine en droger. Schonere apparatuur zorgt voor lagere verbruikskosten en een beter resultaat.

Tip 2: roosters en filters

Veel mensen sluiten hun ventilatieroosters in de winter. Niet doen! Blijf ventileren, dat houdt een huis fris en gezond. Maak in de lente alle roosters en filters schoon van je mechanische ventilatie of WTW box. Vergeet niet de ventilatie-openingen in de gevels na te lopen.

Tip 3: controleer de druk

Controleer de verwarmingsinstallaties. Zit er voldoende druk op, moet het worden schoongemaakt of is het tijd voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt? Zo ja, stel dit niet uit en neem direct contact met ons op!

Tip 4: denk (weer) aan de dakgoten!

Na de herfst maak je normaliter je dakgoten en platte daken schoon. Maar ook in de winter en vroege lente kan er nog veel blad van de bomen vallen. Check daarom deze onderdelen nogmaals en verwijder het blad.

Tip 5: schilderwerk en kitwerk

Maak alle kozijnen (kunststof en hout) goed schoon. Loop schilderwerk en kitwerk goed na en controleer de rubbers.

Kun je dit niet zelf, dan komen we graag langs om dit voor jou te doen. Bel hiervoor met Haafkes Onderhoud op 0547 - 274494

Bekijk gekoppeld project
No items found.