Zo bespaar je geld met onderhoud in de winter!

Maak je huis voordelig winterklaar met deze tips

Blog
Rudi

TIP 1 Doe op tijd een check

Het gaat weer vriezen. Deuren, ramen en  garagedeuren hebben last van koud weer. Loop de scharnieren daarom tijdig na (ook in de woning). Waar nodig, smeer ze extra. Als je een buitenkraan hebt, sluit je deze af. Als het goed is kun je deze binnen afsluiten. Heb je geen vorstvrije kraan, vergeet dan niet de kraan open te zetten als hij binnen afgesloten is. Vergeet niet alle slangen, emmers en potten vrij te maken van water. Staat er nog water in, dan kan het bevriezen met schade als gevolg.

 

TIP 2 Doe een APK keuring

Loop je woning door alsof je deze wil verkopen. Zit de trapleuning vast, zijn er beschadigingen aan schilderwerk, zit het stucwerk of behang nog goed vast of zijn er andere beschadigingen? De winter is de ideale periode om werkzaamheden in huis uit te voeren.

 

TIP 3 Houd daken bladvrij

Het is goed om de dakgoten en regenpijpen regelmatig te blijven controleren. Blad valt in de herfst, winter en zelfs in de lente van bomen af. Dus blijf dit doen en voorkom lekkages. Heb je een buitenunit van bijvoorbeeld een airco of warmtepomp, kijk hier dan ook even of er geen blad inzit.

 

TIP 4 Zorg voor een veilige woning

Een kleine moeite: druk even op de testknop van de brandmelders. Dan weet je of ze nog goed werken. Heb je een open haard of houtkachel? Laat de schoorsteen dan jaarlijks vegen. Dit voorkomt brand, maar zorgt ook voor een betere verbranding. Heb je gaskachels? Dan moeten deze ook onderhouden en schoongemaakt worden. Het wordt ook weer eerder donker buiten, dus zorg voor voldoende en goedwerkende buitenverlichting.

 

Met deze tips kun je zelf aan de slag! Heb je toch hulp nodig? Dan komen we graag bij je langs. Bel hiervoor met Haafkes Onderhoud op 0547 - 274494

Bekijk
No items found.