Zo bespaar je geld met onderhoud in de zomer!

De zomer is de perfecte tijd om de hele woning goed na te lopen en voorzorgsmaatregelen te treffen.

Blog
Erik

TIP 1 Denk aan de zonwering

In de zomer wordt de zonwering weer gebruikt. Heb je een zonnescherm, kijk dan of de bevestiging aan de muur nog goed vast zit en er geen scheuren in het metselwerk zitten. Smeer de scharnieren en maak het doek goed schoon. Heb je dakramen met verduistering? Kijk deze ook goed na. Maak het loopwerk schoon en controleer de lamellen.

 

TIP 2 Herstel het dak als de zon schijnt

Lekkages aan daken merk je vaak pas als het regent. Maar doe een grondige inspectie in de zomer en herstel waar nodig pannen of dakbedekking van platte daken. Hiermee voorkom je lekkages.

 

TIP 3 Denk aan de koeling

Veel mensen hebben inmiddels een warmtepomp met buitenunit, of een airco. Deze kunnen verwarmen en koelen. Zorg ervoor dat je de buitenunit goed schoon houdt. Dit verhoogt het rendement en voorkomt problemen.

 

TIP 4 Zorg voor een veilige woning

Een fijne klus voor de zomerdagen is het nakijken van allesloten en scharnieren. Kijk na of alle deuren en ramen nog goed werken. Loopscharnieren en sloten na. En denk ook eens na over het inbraakveilig maken van je woning. Brandmelders zijn inmiddels verplicht in woningen, druk de testknop in en je hoort of de melder nog werkt.

 

Kun je dit niet zelf, dan komen we graag langs om dit voor u te regelen.

Bel hiervoor met Haafkes Onderhoud op 0547 - 27 41 11

Bekijk gekoppeld project
No items found.