Een betaalbare woning, dat bestaat toch helemaal niet meer?

Jazeker wel, als je een beetje slim bent kun je zelfs nu nog een betaalbare woning bouwen. Hoe je dit kunt doen? Wij helpen je graag.

Blog
Erik

Momenteel lijkt het wel of er helemaal geen enkele betaalbare nieuwbouwwoning wordt verkocht. Het is zeker een uitdaging, maar met een goede planning, een open visie, een beetje creativiteit, realisme en toewijding kom je een heel eind. Bij deze vatten we een stappenplan samen om het allemaal behapbaar te houden.

Maak een budget

Zorg dat je eerst inventariseert welk budget je hebt om een woning te bouwen. Hiervoor kun je het beste het de hulp van een financieel adviseur of een hypotheekadviseur inwinnen.

Wees open

Veel opdrachtgevers hebben er moeite mee om een budget op te stellen alvorens er überhaupt iets is bedacht. Maar als je betaalbaar wilt bouwen is het belangrijk dat je vanaf het eerste moment open bent over het budget die je beschikbaar hebt. Dit budget wordt dan taakstellen voor de te bouwen woning. Als wij dan een begroting voor je maken, zullen wij hier ook open in zijn. Op deze manier kunnen we alle kosten met elkaar bespreken en op de juiste onderdelen de juiste beslissingen nemen.

Kies de juiste locatie

Een groot en belangrijk onderdeel van de totale kosten is de prijs van de grond waar je de woning op wil bouwen. Zoek daarom een locatie waarvan de grondprijs past bij het budget die je hebt opgesteld.

Bouw samen

Samen bouwen zorgt altijd voor een betere betaalbaarheid. Bijvoorbeeld zijn rijwoningen beter betaalbaar dan een helft van een dubbel. Door het project samen op te pakken kunnen sommige vaste kosten verdeeld worden over meerdere woningen.

Wees realistisch

Kies voor een ontwerp die past bij jouw budget. Dit geldt overigens niet alleen voor het ontwerp van de woning. Het budget en de wensen voor de woning zullen altijd met elkaar in verhouding moeten staan. Streef niet iets na waarvan je op voorhand al kunt vaststellen dat het niet realistisch is. Hierbij helpen we je natuurlijk.

Wees creatief

Als de wensen niet binnen het gestelde budget te realiseren zijn, kun je ook gaan kijken naar creatieve oplossingen. Zorg hierbij ook dat je toekomstgericht bouwt. Bijvoorbeeld kun je kijken hoe je de woning nu zodanig kunt laten bouwen dat het in de toekomst zonder constructieve aanpassingen uitgebouwd kan worden. Mocht je handig zijn, kun je er ook voor kiezen om zo veel mogelijk zelf te doen. Dat scheelt niet alleen veel geld, maar dat levert ook een fijn gevoel op. Dat je zelf zoveel voor je eigen woning hebt kunnen betekenen.

Bouw betaalbaar

Stel vragen en laat ons meedenken in de toe te passen materialen. Er zijn vaak veel alternatieven die een woning betaalbaarder maken. Een ander deel van betaalbaar bouwen is dat je het straight to the point houdt. Hou het ontwerp eenvoudig en logisch. Hoe minder bijzonderheden, hoe minder uren nodig zijn.

Sluit een goed en duidelijk contract af

Werk altijd samen met een aannemer die haar contracten aanbiedt via een garantie-instituut.

Lees in onze blog Help! Hoe weet ik welke aannemer ik nodig heb meer over het kiezen van de juiste aannemer.

Wij werken samen met Woningborg en Bouwgarant. Met een garantie-instituut heb je de zekerheid dat je niet meer betaald dan je in eerste instantie met de aannemer hebt afgesproken. Met de garantie ben je ook verzekerd tegen faillissementen en is er toezicht op de bouw en de bouwkosten.

Blijf betrokken

Neem de tijd om tijdens het bouwproces betrokken te blijven. Regelmatige bouwoverleggen en -bezoeken in de verschillende fases zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van de voortgang.

Wil je meer weten, heb je bouwplannen of wil je een woning kopen in één van onze nieuwbouwprojecten? Neem dan gerust contact op, de koffie staat klaar!

Bekijk
No items found.