Hoe bouw je je eigen huis?

Het bouwen van je eigen huis kan een spannend project zijn! Hier zijn enkele belangrijke stappen om mee te beginnen;

Blog
Elke
Breng je wensen in kaart

Denk aan het aantal slaapkamer, de grootte van de keuken, de indeling van de woonruimtes en alle andere voorzieningen die je belangrijk vindt. Verzamel foto’s van wat je mooi vindt.

Bepaal je budget

Stel een realistisch budget vast op basis van je financiële mogelijkheden. De financiële mogelijkheden weet je vaak zelf wel, maar een hypotheekadviseur kan hier zeker bij helpen. Wij kunnen jou vertellen wat het bouwen van een huis kost. Graag helpen we je om een compleet overzicht te maken vanaf de aankoop van de grond tot de eindoplevering van de woning.

Zorg dat je een kavel hebt/koopt

De kavel is medebepalend voor het huis wat wij erop kunnen     bouwen. Maak maximaal gebruik van de mogelijkheden van jouw kavel. Wij     denken hier graag in mee.

Ga ontwerpen

Schakel een architect in om jouw droom te ontwerpen, of ga met één van onze tekenaars rond de tafel om een eerste schets te maken van de gewenste woning. Is de schets klaar, dan verzorgen wij alle stukken waarmee we de omgevingsvergunning kunnen aanvragen.

Maak afspraken met de aannemer

Leg vast wat we gaan bouwen en bepaal het definitieve budget. In onze blog https://www.haafkesgoor.nl/actueel/aannemer-vinden lees je hoe je de beste aannemer kunt selecteren.

Keuzestress

Is de bouwtekening klaar en zijn de vergunningen binnen? Dan gaat het pas echt beginnen; de voorbereidingen voor de bouw van jouw huis. In deze periode moeten de   meeste keuzes gemaakt worden. Badkamer, keuken, materialen, etc. Onze kopersbegeleider neemt je bij de hand en loodst je stap voor stap door deze drukke periode.

En dan… Bouwen maar

Het feest kan beginnen! De schop gaat in de grond. Beetje bij beetje wordt jouw woning gebouwd. Ga veel kijken bij de bouw. Je ziet de woning groeien. Heb je tijdens de bouw vragen, dan staat ons team voor je klaar. Alles om er een zo plezierig mogelijke tijd van te maken. Bouwen is een feestje!

Heb je zelf wensen? Kom gerust een keer langs voor een vrijblijvend gesprek!

Bekijk
No items found.